Desert Prajitura saseasca cu branza si stafide

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 5 Feb 2019 | 4553 vizualizari

 

O prajitura tare buna, asemanatoare cu cea a lui Merisor.

 

INGREDIENTE

  • Budinca de gris:
  • 1 l lapte
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 praf de sare
  • 300 g gris
  • 25 g unt
  • Umplutura de branza:
  • 750 g branza tare de vaca, nesarata
  • 150 g zahar
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 50 g faina
  • 50 g unt topit
  • 5 oua
  • 100 g stafide
  • Diametru tava: 27 cm
  • In plus:
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri de zahar pentru presarat pe tava
  • zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura saseasca cu branza si stafide:

Laptele se pune la foc intr-un vas. Cand incepe sa se incalzeasca se adauga zaharul, zaharul vanilinat, sarea si grisul si se amesteca energic cu un tel pana cand compozitia se ingroasa si devine ca o budinca. Se incorporeaza untul.

Se tapeteaza o tava de tort detasabila cu hartie de copt, se unge cu unt si se presara zahar peste ea.

Se pune budinca de gris in tava, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune o folie peste ea pentru a nu capata crusta.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se da branza pe razatoarea cea mare. Peste ea se adauga zaharul, zaharul pudra vanilat, faina, untul topit, ouale si stafidele (spalate). Se amesteca toate ingredientele si se toarna peste budinca de gris.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.

Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura saseasca cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

08.02.2019, 08:50

Ce bunatate!

CameliaR 1

10.02.2019, 19:57

Umm, mai ai si pentru mine o portie?

mihaelar63 1

16.03.2019, 01:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]