Desert prajitura turnata cu branza si stafide

de Gherca Daniela in Prajituri, 29 Apr 2019 | 3357 vizualizari

 

Un desert atat de bun, parfumat si foarte usor de facut! :x

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza proaspata de vaci in zer (eu am folosit faisselle)
  • 5 oua
  • putina sare
  • 160 g zahar
  • 150 g unt topit si racit
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g stafide inmuiate in apa cu rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza si stafide:

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.

      Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, dar rece, peste compozitia dulce si mai mixam pana la omogenizare.
       Pentru aroma, eu am preferat vanilia, asa ca am folosit zahar vanilat si esenta de vanilie pe care am adaugat-o in bol, peste celelalte elemente, desigur voi puteti folosi orice aroma va place, lamaie, rom, migdale...
       Adaugam aromele si branza scursa bine de zer peste compozitie, mixam din nou, iar la final faina cu praful de copt, mixam din nou pana obtinem o compozitie grosuta.

      Separat mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare si o turnam peste compozitia de galbenusuri, iar cu ajutorul unei palete omogenizam bine cu miscari usoare de jos in sus. Adaugam si stafidele, omogenizam, apoi turnam compozitia rezultata intr-o tava de 24 cm tapetata  cu hartie de copt, iar pe margini unsa cu ulei si tapetata cu faina.
       Dam tava la cuptor pentru 1 ora la 150°C fara ventilatie.
      Cand este gata, lasam tava cu usa intre-deschisa a cuptorului pana se raceste.
     Dupa preferinte se poate pudra cu zahar pudra, un sos de fructe sau smantana...este tare, tare buna!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare