Buni tare cu kefir sau lapte. Imi place cum ti-a iesit. Am si eu o reteta a celor de la "franzeluta" foarte apreciati.Mai sunt in varianta cu nuci sau trandafir sau umplute
Seamana cu turta dulce la prima vedere. Cat despre glazura, mie mi se pare putin zahar la 2 albusuri. Eu, la glazura de albus, pun 100 g zahar pudra pt 1 albus, si o bat bine-bine si o pot pune in poș si orna sau glazura. Cu cat mai mult zahar, cu atat se usuca mai repede, doar ca atunci vor deveni foarte dulci. Asa am apelat la alta aternativa: ciocolata alba, pe care o mananca toti mai usor. Mai poti incerca si o glazura din zahar pudra cu zeama de lamaie / apa.
Oricum, cred ca au iesit tare bune!
Mulțumesc frumos, Ksenya! Îmi pare rău, dar n-am auzit de variantele de care pomenești... Poate ni le prezinți tu, să mai aflăm câte ceva nou, ar fi tare drăguț...
Ancutsa, astea chiar sunt turtă dulce, dar li se spune ”turtițe dulci” pentru că sunt mici (prea mici/”preanici” ) Îți mulțumesc pentru ideea cu zahărul în cantitate mai mare. Am pus doar atât, pentru că în rețeta primită nu era deloc zahăr și nu mi se părea cum trebuie: doar glazura de la turta dulce obișnuită este dulce... Nu voi încerca cu ciocolată și voi rămâne la acest gen de glazură (dacă nu găsesc altceva) dar îți voi urma sfatul : mai mult zahăr pudră...