Desert rasturnata cu prune

de Lau in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 2152 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-prune-si-scortisoara-65160.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 praf d ecopt
  • 340 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rasturnata cu prune:

Ungem o tava (35/25)cu unt,tapetam cu faina, adaugam prunele spalate,despicate in 2,le asezam cu pielita in sus,una langa alta,adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara,

Dam  tava la cuptorul incalzit cca 10.

Intre timp pregatim blatul-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul,laptele,esenta amestecam cu o spatula,

Adaugam faina amestecata cu praful de copt,amestecam bine cu spatula pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia peste prune si dam la cuptroul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,cca 35 min

Rasturnam prajitura pe un platou (o pudram cu zaharu pudra)si lasam sa se raceasca putin pentru a o felia

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo