O rulada simpla si rapida cu gust intens de cafea dar si cu o nota acrisoara.
Am folosit o dulceata de coacaze negre dar la fel de bun ava fi si o dulceata de caise,zmeura,afine, visine sau orice alta cu gust putin acrisor.
Blat
Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C.
Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui mixer le-am batut bine pana cand zaharul s-a topit.
Nuca macinata impreuna cu faina si cu praful de copt le-am amestecat si le adaugam pe rand peste oua. Adaugam apa si omogenizam bine.
Compozitia o turnam in tava pregatita, intindem pe toata suprafata tavii (va fi un strat subtire) si dam la cuptorul incins pentru 10-15 minute.
Cand este coapta, scoatem tava, lasam putin sa se tempereze si rulam blatul cu hartia de copt.
O lasam la racit.
De obicei blatul il rulez intr-un prosop umezit, dar de aceasta data asa mi-a fost mai la indemana si mai rapid. Cand o sa-l desfacem, trebuie sa avem grija sa nu il rupem, cand scoatem hartia.
Umplutura
Ciocolata neagra taiata in bucati mici impreuna cu cafeaua solubila si cu 100 ml frisca le topim la foc mic, amestecand continuu. Cand ciocolata este topita, luam de pe foc si o lasam la racit.
Restul de 300 ml frisca impreuna cu zaharul pudra le batem pana cand se intareste frisca.
Eu am folosit smantana pentru frisca neindulcita de la Dorna, dar se poate folosi si frisca vegetala. In cazul in care folositi frisca vegetala, nu mai este nevoie de zahar pudra.
Cand ciocolata topita este foarte rece, cu o lingura o adaugam peste frisca batuta si omogenizam pana cand obtinem o culoare uniforma.
Blatul il desfacem din hartia de copt,cu atentie sa nu se rupa. Intindem un strat de dulceata, nu foarte groasa. Punem jumatate din frisca si nivelam. Incepem sa rulam cu grija.
Deasupra vom intinde restul de frisca si ornam dupa cum ne place.