Desert salam de biscuiti - de post

de mirela0911 in Dulciuri, 7 Apr 2019 | 6001 vizualizari

 

Un dulce minunat si care poate fi pregatit si in varianta de post!
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 350 ml bautura orez
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina
  • 2 lg pline cu varf cu cacao neagra
  • 50 g nuca
  • 50 g stafide corint
  • 1 plic zahar cu rom
  • 2 lgt esenta de rom
  • 100 g rahat colorat
  • 700 g biscuiti Petit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti - de post:

Intr-o cratita se pune laptele de orez si zaharul. Se transfera oala pe foc si se incalzeste pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul cu rom apoi margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se ia de pe foc si se adauga cacaoa. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Biscuitii se maruntesc dar se lasa si bucati mai mari.

Rahatul se taie in bucatele mici.

Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom.

Nuca se prajeste usor apoi se taie mai marunt.

Se pun toate aceste ingrediente in amestecul de lapte cu margarina. Se amesteca cu ajutorul unei linguri pentru a se omogeniza bine toate ingredientele.

Pe o folie alimentara se pun cateva linguri din amestec si se ruleaza cat mai strans in forma de salam. Se formeaza trei suluri de salam. Se dau la rece pana a doua zi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca il doriti mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar. Pentru noi a fost perfect asa!

2

Se pot inlocui biscuitii Petit cu biscuiti populari!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]