Desert savarine

de Lau in Dulciuri, 28 Mai 2017 | 4020 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta rom
  • Crema
  • 300 ml smantana
  • 200 ml frisca
  • 100 ml lapte condesat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine:

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura, adaugam laptele amestecat cu drojdia, zaharul, ouale, esenta de vanilie si amestecam bine, pana ce se omogenizeaza, apoi adaugam praful de sare. Amestecam pentru 5 minute cu o paleta. Acoperim cu folie alimentara si lasam la odihnit, 30 minute.

Adaugam aluatul cu ajutorul linguritei in formele unse cu unt (treisferturi), le lasam la dospit 10 min.

Dam la cuptroul incalzit, pana ce se rumenesc frumos deasupra.

Intre timp, pregatim siropul. Intr-o cratita, adaugam apa, zaharul si punem pe foc, pana ce zaharul se dizolva, adaugam esenta si lasam sa se raceasca.

Taiem cate un capacel din savarina, il scufundam in sirop si o asezam in tava.

Mixam smantana impreuna cu frisca si laptele condensat pana ce devine tare.

Umplem savarinele cu frisca si dam la frigider cateva ore.

Ungem capacele cu ciocolata topita sau cu dulceata de capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (14)

anca_rm 1

29.05.2017, 11:38

ce dragalase sunt , de ceva vreme ma pregatesc si eu sa fac

Rocsi 1

29.05.2017, 20:17

Lau 1

02.06.2017, 16:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]