Desert strudel cu mere

de Zamfira in Prajituri, 1 Aug 2019 | 3348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj (îl folosim complet decongelat)
  • 500 g mere
  • 2 lingurițe scorțișoara
  • 2 linguri zahăr
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 1 esență rom
  • 1 gălbenuș pentru uns
  • 1 lingură de zahăr pentru presărat deasupra înainte de coacere
  • zahăr pudră pentru pudrare, după coacere și răcire
  • se mai poate adăuga nuci tocate mărunt și stafide
  • se mai poate servi cu frișcă sau dulceață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere:

Curățăm merele de coajă, le răzuim pe o răzătoare cu ochiuri mari, stoarcem zeama destul de bine. Amestecăm merele cu zahărul și scorțișoara.

Călim merele 15 minute până când se topește zahărul. Adăugăm coaja de la lămâie, zeama și punem o esență de rom.

Întindem aluatul decongelat de foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem merele călite pe jumătate din foaie iar cu cealaltă jumătate acoperim merele.

Crestăm ștrudelul din loc în loc. Ungem ștrudelul cu un gălbenuș de ou și presărăm deasupra zahăr.

Punem ștrudelul în cuptorul încălzit la 230 C, după 10 minute reducem intensitatea căldurii la 180 C. Timp de coacere 35 minute.

Lăsăm să se răcească și putem să-l servim simplu pudrat cu zahăr pudră, cu frișcă sau dulceață

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu ciocolata, frisca si sos de zmeura