Desert strudel cu mere

de Zamfira in Prajituri, 1 Aug 2019 | 3424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj (îl folosim complet decongelat)
  • 500 g mere
  • 2 lingurițe scorțișoara
  • 2 linguri zahăr
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 1 esență rom
  • 1 gălbenuș pentru uns
  • 1 lingură de zahăr pentru presărat deasupra înainte de coacere
  • zahăr pudră pentru pudrare, după coacere și răcire
  • se mai poate adăuga nuci tocate mărunt și stafide
  • se mai poate servi cu frișcă sau dulceață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere:

Curățăm merele de coajă, le răzuim pe o răzătoare cu ochiuri mari, stoarcem zeama destul de bine. Amestecăm merele cu zahărul și scorțișoara.

Călim merele 15 minute până când se topește zahărul. Adăugăm coaja de la lămâie, zeama și punem o esență de rom.

Întindem aluatul decongelat de foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem merele călite pe jumătate din foaie iar cu cealaltă jumătate acoperim merele.

Crestăm ștrudelul din loc în loc. Ungem ștrudelul cu un gălbenuș de ou și presărăm deasupra zahăr.

Punem ștrudelul în cuptorul încălzit la 230 C, după 10 minute reducem intensitatea căldurii la 180 C. Timp de coacere 35 minute.

Lăsăm să se răcească și putem să-l servim simplu pudrat cu zahăr pudră, cu frișcă sau dulceață

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rubarba si mere