Pentru că ai mei doreau de ceva timp ștrudele cu mere și eu am tot făcut prăjituri, am zis că a venit și rândul ștrudelelor. Deși le-am pregătit cu foi de plăcintă, nu au ieșit crocante cum mă așteptam, ci moi și foarte bune, exact pe gustul lor.
Eu am folosit foi proaspete pentru plăcintă, care nu necesită decongelare, ci se folosesc imediat. În plus, pentru că merele au fost dulci, eu am pus numai o lingură de zahăr, însă adăugați-l după gust. Am folosit zahăr brut din trestie de zahăr, care îmi place pentru aroma sa.
Se călesc merele rase într-o crăticioară, cu zahărul brut. După ce merele s-au fiert și sunt ușor moi, se ia focul și se adaugă un praf de scortișoară.
Pe o foaie de plăcintă, unsă cu puțin ulei și împăturită în două, se adaugă puțină umplutură de mere (cam o linguiță, ca să numustească), se îndoaie marginile cam 1 cm, apoi se rulează.
Se procedează la fel cu restul foilor și merele rămase.
Se ung cu ou și se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute.
Sugestie de servire: se pudrează cu zahăr.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de coacere: 30 min
Portii: 12 ștrudele
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/strudele-cu-mere.html