Un desert rapid, ușor și tare bun.
Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența.
Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de pesmet, nu se pune la sufleu, dar eu am făcut o excepție, pentru a nu mi se lăsa sufleul după coacere. Și bine am făcut! :)
Mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul și vom obține o bezea fermă.
Adăugăm, treptat, bezeaua peste compoziția de brânză și omogenizăm, amestecând ușor cu o spatulă, pentru a obține o compoziție aerată.
Ungem pereții formei de copt cu unt și îi pudrăm cu zahăr din belșug, pentru a se desprinde ușor preparatul după coacere.
Întindem compoziția în forma de copt, o nivelăm și înfigem căpșunile din loc in loc.
Coacem sufleul pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C.
Între timp, preparăm pe foc un jeleu de căpșuni cu care vom servi sufleul.
Trecem căpșunile prin blender, le amestecăm cu zahărul si le fierbem pentru 7-8 minute, apoi le trecem prin sită pentru a obține o pastă mai fină.
După ce scoatem sufleul din cuptor, îl lăsăm în formă câteva minute, să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl decorăm cu jeleu, căpșuni și figurine de ciocolată.
Dacă se dorește un jeleu lucios și ferm, se poate adăuga puțină gelatină, 5 g, nu mai mult.
1
Dimensiuni formă de copt: d=11 cm, D=23 cm;