tarte si placinte rumenite si iscusite
Cerni faina, o amesteci cu untul, taiat bucatele, pana se uniformizeaza. Adaugi, pe rand, ouale, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si framanti bine pana obtii un aluat uniform. Il lasi la rece 30 de minute, dupa care asezi aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand si peretii. Intepi fundul cu o furculita si dai aluatul la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp, cureti perele de coaja, scoti semintele si le tai cubulete, iar zaharul il pui la caramelizat intr-o cratita. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugi peste el laptele amestecat cu ouale si cu untul. Amesteci in continuare pe foc pana se topeste zaharul. Adaugi cubuletele de pere peste caramel si amesteci bine si mai lasi sa fiarba pana se inmoaie, apoi lasi compozitia sa se raceasca 5 minute.
Asezi caramelul cu perele in tava, nivelezi si pui deasupra biscuitii maruntiti. Introduci tava la cuptor pentru 30 de minute. Se taie dupa ce se raceste.