ingredient secret
Am văzut mai demult (pe un grup culinar) ideea aceasta cu tarta în 2 culori și mi-a plăcut foarte mult. Nu mai rețin cu ce era umplută, dar eu m-am gândit să folosesc fructe de sezon: mere și prune.
Și m-am gândit să fac un aluat cu cacao... ingredientul meu secret! ;)
Într-un vas pui făina cernută, cacaua și sarea și omogenizezi, apoi adaugi untul rece și amesteci cu mâna până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider.
Între timp, speli prunele, le scoți sâmburii și le tai cubulețe, apoi le pui într-un vas cu fundul gros, adaugi 4 linguri de zahăr brun și le lași să se călească puțin, până când se înmoaie și scade zeama lăsată. La final, adaugi scorțișoara și lași să se răcească.
Speli merele, le scoți cotorul și le tai cubulețe, apoi le pui într-un vas cu fundul gros, adaugi 4 linguri de zahăr brun și le lași să se călească puțin, până când se înmoaie și scade zeama lăsată. La final adaugi scorțișoara și lași să se răcească.
Întinzi aluatul între 2 foi de hârtie de copt apoi îl așezi în tava unsă cu unt și îl înțepi cu o furculiță din loc în loc. Tai surplusul de aluat și formezi 2 fâșii pe care le așezi pe mijloc (în formă de cruce) pentru a separa umpluturile. Adaugi compoziția de prune în 2 dintre spațiile create alternând cu compoziția de mere. Din aluatul rămas poți să decupezi câteva floricele și să ornezi tarta.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru circa 35 de minute.
Lași să se răcească puțin și tai tarta.