Cand ai in gradina un pomisor plin cu mere verzi delicioase, faci prajituri!
Va invit la tarta de vara delicioasa!
Merele se spala, apoi se dau pe razatoarea mare, se lasa intr-un vas in care vor lasa zeama, apoi se scurg.
Untul rece l-am dat pe razatoare, apoi am adaugat faina, oul, zaharul( 130 gr.), vanilia laptele dulce si am amestecat.
Am framantat aluatul, l-am infainat usor cu putina faina si l-am intins pe o foaie pergament infainata, apoi l-am transferat intorcandu-l si desprinzandu-l de pe hartie direct in forma de tarta unsa cu unt.
Am pus merele razuite si scurse in doua transe, de fiecare data presarand zahar si vanilie deasupra. Punem scortisoara si aducem marginile peste mere atat cat se poate.
Am copt tarta la 200 de grade C, timp de 35- 40 minute.
Cand s-a racit, am pudrat-o cu zahar si scortisoara, rezultatul este o mare, mare bunatate!