Desert Tiramisu cu fructe

de cristina1985 in Prajituri, 28 Noi 2019 | 3348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 compot piersici
  • 210 g biscuiti cacao (sau amaretti)
  • 1 plic budinca vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1lg-ta esenta vanilie
  • 6-8 lg zahar
  • 250 g mascarpone
  • Optional:
  • 200 ml apa
  • 1 lg ness
  • 1-2 lg-te esenta migdale
  • Ornat:
  • 1 ciocolata cu lapte
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu fructe:

Se face budinca: se pune laptele la incalzit.

In tot acest timp amestecati praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de lapte din oala. Cand laptele este fierbinte, se toarna amestecul si se fierbe 10-15 minute, pana se ingroasa. Cand este gata, se pune esenta de vanilie si o folie alimentara. Eu am pus vasul langa geamul deschis  si s-a racit foarte repede. Sau, dupa ce s-a racit vreo 20 minute, puneti vasul, in alt vas cu apa rece. Se trece printr-o sita, daca are cocoloase si  se amesteca cu mascarpone.

Sirop: se fierbe apa, se adauga ness-ul si esenta de migdale. Lasati la racit. Daca folositi biscuiti amaretti, nu mai este nevoie de sirop.

Biscuitii se rup in mana se insiropeaza cu 11 lg din amestec. Se pune un strat de biscuiti, apoi crema, piersici din compot (scurse), alt strat de biscuiti, crema si ciocolata rasa. E indicat sa stea la frigider 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]