Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura
Cum ingredientul meu secret este gemul, m-am hotarat sa prepar un desert rapid, parfumat si foarte bun.
E o alternativa la tiramisul clasic.
E usor de facut, nu necesita mult timp.
Tiramisu reţetă originală
Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa.
Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara si-l lasam la racorit pana se raceste complet.
Ouale le separam, galbenusurile de albusuri.
Abusurile le batem spuma, incorporam galbenusurile, apoi treptat si mascarponele.
Pregatim borcanele.
Rupem pisoturile in jumatate si le trecem prin sirop, apoi le asezam in borcane, in straturi.
Acoperim piscoturile cu crema, presaram zmeura si repetam operatiunea. Ultimul strat trebuie sa fie crema si ornam cu zmeura si menta proaspata. Inchidem borcanul cu capac si il lasam minim 4 ore la frigider.
Tiramisul este gata de servit.
Pofta buna!
1
Daca vreti sa nu mai fierbeti siropul, puteti dizolva gemul in apa plata, adaugand apoi sucul de lamaie.
2
in cazul in care doriti ca tiramisu sa fie mai fin, puteti trece siropul prin sita, astfel veti scapa de seminte.