Desert tort 63

de Constelatialeu in Torturi, 7 Iul 2022 | 3055 vizualizari

 

Cu vecinii trebuie sa te ai bine, daca iti mai sunt si rude din alea de nota 10 e si mai bine. La multi ani, Vali !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua mari
  • 100 g zhar
  • 50 g faina
  • 100 g nuci prajite si macinate
  • Sirop
  • sirop din dulceata de afine+ apa minerala
  • Crema
  • 166 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao
  • 40 g smantana pentru frisca 36% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • 15 g zahar pudra
  • 40 g smantana pentru frisca 36% grasime
  • dulceata de coacaze
  • Decor
  • zmeura
  • coacaze de cultura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 63:

Blat : Am folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am incorporat in bezea, apoi am adaugat faina si nuca macinata, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 35 min  sau pana trece testul scobitorii. Am scos din cuptor blatul copt si l-am lasat sa se raceasca bine, eu l-am facut cu o seara inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi.

Sirop : Am scurs siropul de la dulceata de afine si l-am diluat cu apa minerala.

Crema : Intr-un castron de inox am pus ciocolata, smantana pentru frisca si cele 2 galbenusuri, am amestecat bine, apoi am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida. Separat am mixat mascarponele cu smantana pentru frisca si zaharul farin, apoi am incorporat crema de ciocolata. Am obtinut o crema delicioasa numai buna de un tort la fel de delicios.

Asamblare : Blatul de tort l-am sectionat in 5 parti. Am asezat pe un platou prima sectiune, am insiropat-o bine, apoi am intins o parte din crema peste care am pus afinele din dulceata, am asezat a doua sectiune si am insiropat-o apoi am intins crema, aici n-am mai pus afine din dulceata, am asezat a treia sectiune, am insiropat-o , am intins crema si dulceata de afine, am asezat a patra sectiune, am insiropat-o si am intins crema, am asezat ultima sectiune, am intins crema ramasa si am imbracat tot tortul, am oprit un pic de crema cu care am ornat cu mici alveole facute cu ajutorul unui posh cu dui stelat. Am ornat cu zmeura si afine de cultura. Papilele gustative ale sarbatoritului au fost satisfacute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 63" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed