Desert tort cu cafea

de Lavinia in Torturi, 27 Feb 2013 | 30648 vizualizari

 

Nu a iesit el foarte aspectuos, dar e delicios! Nu ma simteam asa bine si nu am avut prea mare chef de decorat..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 200 ml cafea concentrata
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 1 pliculet ness
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 7 g gelatina

Decor:

  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cafea:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam la viteza mare 15 minute. Adaugam uleiul lingura cu lingura, esenta si galbenusurile.

Cernem faina amestecata cu praful de copt, apoi o incorporam in compozitia de oua, amestecand usor pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetam o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coacem aluatul in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute (testul scobitorii).

Lasam blatul la racit in cuptor cu usa intredeschisa.(30 de minute) Il scoatem apoi din forma si il lasam la racit la temperatura camerei. Il taiem pe orizontala in 3 felii.

Crema: Frecam galbenusurile cu zaharul si nessul pe baie de abur 5 minute. Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi o adaugam peste galbenusurile fierbinti si amestecam pana se topeste complet. Lasam 10 minute la racit, apoi adaugam mascarponele, frisca batuta si esenta de rom.

Insiropam blaturile (eu nu le-am insiropat foarte tare), apoi adaugam crema intre ele si dam tortul la rece pentru minim 4-5 ore.

Il decoram dupa plac si il servim cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]