Acum cateva luni am salvat un filmulet de pe youtube, mi-a placut ce am vazut si am zis ca intr-o zi o sa prestez si eu, binenteles ca nu m-am tinut de reteta 100 % . Am preferat sa aduc modificari la crema.Hai ca nu mai trancan mult sa ma apuc sa si scriu ce am prestat. Era sa uit , reteta asta am facut-o in colaborare cu Adinuta San ( stiti voi cine este, astia de bantuiti pe Bucataras), ea a fost cu suportul tehnic- facut o parte din pozoaie- si cu clatitele, mie nu-mi place sa perpelesc la clatite, desi imi calc pe suflet si mai prestez din cand in cand......gata, acum chiar ca ma apuc sa scriu reteta...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Sa trecem la treaba, adica cum sta treaba cu facutul clatitelor, ca mai bine fac 10 torturi decat sa ma pui la perpelit clatite, noroc cu Adinuta San ca am lasat-o pe ea mai mult sa le perpeleasca.
Compozitie clatite : Intr-un castron am pus cele 3 oua si le-am amestecat bine cu cele 4 linguri de zahar tos si cele 2 lingurite de zahar vanilat, am adaugat si praful de sare. Am adaugat un pic de faina,am omogenizat, am diluat cu putin lapte, tot asa pana am terminat laptele si faina, am adaugat si cacao si la final am diluat cu apa clocotita, amestecand foarte repede sa nu se formeze cocoloase. Am acoperit castronul cu un servet si am lasat la odihna cca 20 min. Apoi am pus tigaia de clatite pe foc, am uns cu ulei si am prajit clatitele. Pentru formarea tortului mi-au trebuit 12 clatite, dar am preferat sa fac un pic mai multe ca se mai intampla si accidente si ies rupte sau zdrentuite sau mai sunt si pofticiosi pe langa. Le-am lasat sa se raceasca bine apoi am facut crema. Inainte sa ma apuc sa fac crema am luat un inel de tort reglabil, l-am adus la dimensiunea de 20 cm, l-am asezat pe un platou si am imbracat interiorul cu folie alimentara in asa fel incat sa-mi ajunga sa si acopar tortul.
Crema : Am pus la hidratat gelatina in apa rece. Am mixat cei 700 ml smantana pana am obtinut o frisca ferma. Intr-un castron am pus cele 4 oua si zaharul si cu un tel am amestecat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur si am continuat sa amestec pana ce zaharul sa topit. Am tras castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata, am omogenizat bine apoi am incorporat frisca.
Asamblare : In forma de tort pregatita am pus ca baza o clatita si un polonic din crema. Am asezat 10 clatite in niste castronele, ca sa pot sa formez niste ''boccelute", le-am umplut cu visine si bucati de piersici, am adaugat si crema, le-am strans frumos la capete si le-am asezat in forma de tort, deasupra am mai pus bucatele de piersici si visine si am turnat restul de crema, am acoperit cu o clatita, am adus marginile foliei alimentare deasupra, am asezat o farfurie sa nu se desprinda si am dat la frigider pana adoua zi. A doua zi am scos tortul din frigider, am scos inelul de tort, am asezat deasupra un platou si am intors tortul. Am glazurat cu ciocolata topita amestecata cu lapte si unt. Am decorat cu cateva cirese confiate. Cand am portionat tortul am folosit un cutit cu lama lata pe care l-am trecut prin apa fierbinte.