Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc

de Lau in Torturi, 15 Apr 2018 | 5626 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema de coacaze
  • 500 g mascarpone
  • 300 g frisca
  • 200 g coacaze
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 3 linguri dulceata de soc
  • Decor
  • 50 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri sirop coacaze
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc:

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi uleiul si apa si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao, cernem peste amestecul de ou si cu o paleta amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema: Coacazele cu zaharul si apa le punem pe foc si amestecam cu lingura ocazional pana ce se topeste zaharul si se ingroasa compozitia, apoi strecurtam si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca cu mascarponele pana ce isi dubleaza volumul, apoi impartim crema in 3 boluri: in primul bol adaugam dulceata de soc si sirop de coacaze dupa preferinta (cam 10 linguri). In alt doilea bol adaugam mai putin sirop (6 linguri), iar in al treilea bol si mai putin sirop (am pus 3 linguri).

Facem in asa fel sa iasa 3 creme cu culori diferite.

Pe un platou asezam blatul si il insiropam (am diluat putin sirop cu apa), adaugam prima crema, dam la rece 10 minute, scoatem tortul de la rece si adaugam a doua crema. Dam din nou la rece 10 minute, repetam la fel si cu ultima crema numai ca lasam 30 minute sau cateva ore daca ne permite timpul, inainte sa decoram cu ciocolata topita impreuna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mure si mascarpone - reteta cu nr. 500