Desert tort cu mere

de Gabriela_Gh in Torturi, 8 Noi 2018 | 6002 vizualizari

 

 Rapid, usor si foarte bun acest tort. Il fac foarte des, mai ales toamna cand sunt cele mai gustoase mere.Nu este un tort festiv, dar a fost apreciat de fiecare data.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 700gr. mere
  • 200 gr.zahar
  • 2 oua
  • 200 ml.lapte
  • 200 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt(10 gr)
  • 1 lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat si scortisoara macinata pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere:

   Prima data curatam merele de coaja, le taiem felii subtiri (eu am folosit robotul) si le amestecam cu zeama si coaja de la lamaie. Le lasam deoparte pana cand pregatim aluatul.

  Pentru aluat, amestecam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand fac spuma (eu am folosit robotul). Adaugam zaharul vanilat, untul topit, laptele, faina cernuta, praful de copt si se amesteca bine. 

  Adaugam merele in aceasta copozitie si amestecam usor cu o spatula pana cand s-au incorporat perfect.

  Turnam compozitia intr-o forma rotunda de 22 cm unsa cu unt.(eu am folosit o forma de silicon si nu a mai fost nevoie sa o ung )

  Se coace la 180 grade timp de 50-60 min. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se scoate din forma si se presara cu zahar pudra vanilat si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba