Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni glazurate

de amalia01 in Torturi, 27 Mai 2017 | 3198 vizualizari

 

Multa vreme am fost convinsa ca nimic nu poate fi mai delicios decat capsunile cu frisca. Ei bine, m-am inselat! Capsunile cu ciocolata sunt un vis!

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 200 gr piscoturi
  • sirop de capsuni
  • apa
  •  mousse de ciocolata cu lapte:
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida Meggle
  • 50 gr margarina Rama
  • 5 gr gelatina granule Dr. Oetker
  • 50 ml apa rece
  •  mousse de ciocolata alba:
  • 300 gr ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida Meggle
  • 50 gr margarina Rama
  • 5 gr gelatina granule Dr. Oetker
  • 50 ml apa rece
  • glazura de ciocolata alba:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida Meggle
  • glazura de ciocolata cu lapte:
  • 75 g ciocolata cu lapte
  • 75 ml frisca lichid Meggle

Mai ai nevoie de 500 g capsuni proaspete si un inel de tort cu diametrul de 28 cm.

Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni glazurate:

Pe un platou rotund, asezi o hartie de tort si inelul invelit in folie alimentara. Prepari un sirop din apa si siropul de capsuni in care vei inmuia piscoturile si le asezi in inel.

Crema se pregateste in acelasi mod pentru toate tipurile de ciocolata:

Ciocolata o rupi bucatele si o pui la topit pe baie de aburi, impreuna cu margarina.

Gelatina o pui la hidratat, in apa rece.

Frisca o bati, dar nu complet , ci cat sa fie pufoasa.

Cand ciocolata incepe sa se topeasca, amesteci continuu cu o spatula pana cand devine lichida, apoi iei vasul de pe aburi si adaugi gelatina hidratata, iar la final, frisca batuta, omogenizand usor cu spatula.

Cand este gata, o torni peste piscoturi si dai la frigider pentru 15 minute, cat timp prepari mousse-ul de ciocolata alba.

Asezi un strat de capsuni spalate sub jet de apa rece si curatate de codite, apoi torni mousse-ul de ciocolata alba si dai din nou la rece.

Pentru glazura, rupi ciocolata in bucatele si o pui la topit pe baie de aburi. Cand este lichefiata, adaugi frisca si omogenizezi. Glazurezi capsunile si le asezi pe un suport.

Dupa 15 minute, scoti tortul de la rece, indepartezi inelul si decorezi cu cacao pudra, capsunile glazurate si restul de glazura de ciocolata alba.

Servesti taiat felii, cu mare pofta.

TIPS-URI

1

trebuie sa folosesti o ciocolata de calitate, altfel crema se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel