Desert tort cu pere si crema de vanilie

de Lau in Torturi, 18 Aug 2021 | 2834 vizualizari

 

retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 5 linguri apa rece
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Jeleu de pere
  • 1 kg pere
  • 2-4 linguri zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml apa
  • Crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • Decor
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu pere si crema de vanilie:

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixate cu uleiu si apa pana ce sau omogenizat. Mixam 1-2 min cat se omogenizeaza.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao, adaugam esenta de rom si amesteca cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus,pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care ilvom taia in 2 felii.

Crema de vanilie-intr-o cratita adaugam laptele si punem pe foc sa se incalzeasca,intr-un vas incapator batem galbenusurile cu zaharul,faina,batem bine ca sa nu faca cocoloase cu telul.

Adaugam laptele fierbinte amestecand continuu, transferam crema in cratita din nou si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Adaugam untul taiat cubuletele la temperatura camerei si amestecam bine pana ce se omogenizeaza,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Jeleu de pere-perele spalate le curatam de coaja si le taiem in 4 sau in 6 )in functie de cat de mari sunt perele)adaugam intr-o cratita impreuna cu 150 ml apa si restul de ingredinte lasam sa fiara pana ce se inmoaie perele.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam gelatina hidratata in 50 ml apa si dizolvata pe baie de abur,amestecam pana ce se omogenizeaza(gelatina o lasam cateva secunde inainte sa o turnam peste crema)

Ansamblare-pe un platou adaugam prima foaie de blat(eu o folosesc pe cea de deasupra)o insiropam si aadaugam perele dam la rece 30 min pana ce se intareste jeleul,adaugam crema de vanilie si dam din nou la rece 30 min.

Adaugam a 2 foaie de blat insiropam si dam la rece cat pregatim crema de decor.

Intr0un ibric adaugam smantana cu ciocolata rupta bucatele punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam si imbracam tortul cu crema,decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Duo - reteta cu nr. 700