Este o reteta foarte buna de tort! Sper ca o sa va placa mult si va invit cu mare drag sa o incercati!
Blat: Mixam ouale cu sarea 2 minute la viteza mica, apoi marim viteza mixerului si batem ouale pana vor deveni deschise la culoare si-si vor tripla volumul. Vom adauga in timp ce mixam ouale pe rand, cate o lingura de zahar. Dupa ce am batut ouale, vom adauga esenta de vanilie si uleiul si vom amesteca compozitia cu o lingura de lemn. Vom adauga treptat in compozitie faina, apoi praful de copt si vom amesteca foarte bine cu lingura. Vom pune compozitia la copt la 180 grade C, timp de 30 de minute, iar dupa ce blatul se va raci complet, il vom taia in 3 foi egale.
Umplutura: Mixam smantana cu zaharul pana obtinem o frisca, apoi adaugam intaritorul de frisca si punem frisca la frigider pentru 20 de minute; in acest timp, vom taia portocalele in felii.
Siropul: Amestecam zaharul cu apa pana se va dizolva complet.
Asamblarea tortului: Vom insiropa pe rand, fiecare foaie de blat si vom pune cate un strat de frisca si cateva felii de portocale, apoi vom decora tortul cu frisca si felii si bucati de portocale. Dupa accea vom lasa tortul la frigider 3 ore, apoi este numai bun de servit!
Pofta buna!