Pentru aniversarea tatei, am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată, amaretto, trandafiri albi și cireșe.
„Retete pentru mese in familie”
Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi treptat gălbenuşurile, făina, nuca și praful de copt. Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă de copt, pregătită cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până trece testul scobitorii (aprox 25 minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia). Se lasă la răcit.
Pentru însiropat: se prepară o cafea mai slabă, se lasă la răcit, apoi se adaugă îndulcitor și amaretto.
Pentru crema de ciocolata: se topește ciocolata amăruie (vă recomand să folosiți o ciocolată cu un procent ridicat de cacao) pe baie de abur și se lasă la răcit. Se amestecă, cu mixerul, crema mascarpone, se adaugă ciocolata topită, omogenizând, apoi și frișca lichidă și se amestecă până devine cremoasă.
Pentru crema albă: se amestecă, cu mixerul, crema mascarpone, apoi se adaugă frișca lichidă și se mai amestecă până capătă consistența dorită.
Montare şi decor: se taie blatul în două foi și se însiropează. Se întinde crema de ciocolată, se adaugă cireșe spălate și uscate înainte, pe șervete, apoi tăiate în jumătăți, apoi se adaugă și capacul și se îmbracă în crema albă, nivelându-l frumos.
Se umple un poș cu crema albă rămasă, pentru a orna cu trandafiri mari.
În crema rămasă se adaugă cacao și se amestecă, pentru scrisul de pe tort. Se decorează cu cireșe, dar și cu decorațiuni de ciocolată (eu am avut cumpărate).
Timp de coacere: aprox 25 min
Timp de pregătire: 1h 35 min
Porţii: 12
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/tort-cu-trandafiri-amaretto-si-cirese.html
1
Notă: pentru trandafiri, am folosit Duza decorat 9 mm - Kitchen Craft, Gama Sweetly Does it