Desert tort de biscuiți a la Benedetta

de iry-gabriela in Dulciuri, 29 Iul 2017 | 7033 vizualizari

 

Această rețeta am luat-o de pe un site italian de rețete, pe nume Benedetta. Usor de facut, hm dar si de mâncat.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 250 g de mascarpone
  • 200 g fineti duo
  • 2 linguri de cacao
  • 30 biscuiți obișnuiți
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 150 ml apă
  • 1-2 lingurițe de zahăr
  • 2 lingurițe de cafea măcinată
  • Esență de rom
  • Frișcă pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiți a la Benedetta:

Pentru inceput, pregatim siropul: punem apa la fiert cu zahăr, după care la sfârșit, adăugăm cafeaua si esența de rom.
Apoi amestecam crema mascarpone împreună cu fineti duo, cu un mixer, după care adăugăm cacao si mai amestecam un pic, după care punem crema obținută un pic la rece.
Cu această cremă vom lipi biscuiții, 2 câte 2, după care ii vom înmuia in sirop după care perechile de biscuiți le vom lipi tot cu crema si ii vom așeza într-o tava, dar in picioare (ca în poză).
Crema rămasă o vom intine pe deasupra, de jur împrejur.
Eu am ornat cu frișcă si am ras un pic de ciocolată amaruie.
Se lasă la rece pentru 2 ore, după care se poate tăia, oblic, nu drept, pe direcția biscuiților.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiți a la Benedetta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]