Desert tort de mere caramelizate, cu frisca

de Rahela Velicu in Torturi, 29 Ian 2018 | 11046 vizualizari

 

Cel mai bun si mai rapid tort! Garantat!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 mere mari
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de finetti
  • 150 ml frisca lichida
  • scortisoara
  • nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere caramelizate, cu frisca:

Curatam merele de coaja si le taiem felii rotunde sau jumatati, cum doriti.

Ungem cratita in care vom coace tortul cu ulei ( si fundul cratitei, si peretii) si punem merele. Presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min.

Intre timp pregatim compozitia pentru blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste albusuri, incorporam usor cu o spatula. Adaugam apoi treptat faina si praful de copt.

Scoatem merele de la cuptor si presaram scortisoara.

Turnam compozitia peste merele caramelizate si dam din nou la cuptor pentru 25-30 de min.

Facem testul cu scobitoarea. Trecem lama cutitului pe marginile blatului pentru a-l desprinde de peretii cratitei, punem farfuria deasupra cratitei si rastrnam. Raman merele perfect prinse de blat.

Imediat punem finetti deasupra merelor caci se mai topeste si lasam la racit.

Mixam frisca si ornam tortul, ornam si cu nuca dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Eu am avut o cratita mica, cu diametrul de 18 cm.

2

Pentru a manca si piticii, renuntati la stratul de finetti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere caramelizate, cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]