Desert tort diplomat

de Geanina87 in Torturi, 4 Apr 2014 | 77821 vizualizari

 

Am facut dupa reteta Jamilei :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 1 conserva de ananas
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 20 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat:

Punem gelatina intr-un bol, peste care turnam putina apa rece pentru a se hidrata.

Intr-o cratita punem zaharul, galbenusurile, faina, esenta de lamaie si putin cate putin laptele. Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa. Oprim focul si lasam sa se racoreasca putin, apoi  incorporam gelatina hidratata. Omogenizam astfel incat sa se topeasca granulele de gelatina. Lasam la racit si ne apucam de taiat fructele cuburi de marime medie. Batem frisca tare si o incorporam in crema racita. 

Scurgem zeama din conserva de ananas, inmuiem cate un piscot in ea si asezam in interiorul unui inel de tort, astfel incat sa aiba forma unui blat cu margini inalte. Asezam un strat de crema, unul de fructe, crema, fructe, iar la final ornam dupa bunul plac.

Se lasa la frigider peste noapte sau cel putin 8 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]