Desert tort Floare - Diplomat cu fructe

de indrea_ms in Bucataras in oras, 2 Aug 2020 | 1622 vizualizari

 

Retete de vara: Un diplomat cu fructe delicios, racoritor, de vara

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: -

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Floare - Diplomat cu fructe:

 

Cele 8 ouă le-am mixat împreună cu zahărul până s-a dublat compoziția și s-a albit. Am pus apoi pe bain marie, amestecând în continuu până a început să se îngroașe ușor. Nu trebuie lăsat prea mult pentru că se poate tăia crema de gălbenușuri. Apoi am dat la răcit.

Între timp, am scos ananasul din compot, l-am tăiat bucățele și am pus siropul într-un vas. Am pregătit o formă de tort cu inel detașabil în care am pus pișcoturile înmuiate în siropul de la ananas, pe marginea formei, dar și jos pe fund (vezi imaginile mai jos).

Smântâna pentru frișcă am mixat-o până s-a întărit astfel încât să rămână pe paleta mixerului. Eu am avut neindulcită, așa că am mai adăugat puțin zahăr pudră.

Am pregătit și gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj (10 min la înmuiat, apoi pe bain – marie până s-a dizolvat complet).

Când s-a răcit crema de gălbenușuri, am adăugat-o la frișcă (nu trebuie adăugată caldă în frișcă). Am pus și gelatina după ce s-a răcit ușor și am amestecat bine, astfel încât aceasta să se distribuie în toată compoziția.

La final am adăugat și ananasul bucățele și am început să așez crema în tort astfel: întâi am pus jumătate din cremă, apoi încă un rând de pișcoturi înmuiate în sirop, după care restul de cremă. Am ornat cu fructe și am dat la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Floare - Diplomat cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios