Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

de katty in Torturi, 14 Feb 2021 | 4006 vizualizari

 

Pentru o zi speciala, un tort special...Ma rog, era un  motiv bine intemeiat sa pregatesc ceva dulce. Dar de data aceasta, un dulce- acrisor delicios.
Pozele nu au iesit prea reusite, probabil si din cauza ca am avut proasta inspiratie sa pun tortul pe un platou de sticla transparent.Dar  gustul este minunat, credeti-ma pe cuvant...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 2 oua intregi
    • un praf de sare
    • 60 gr zahar
    • 45 gr faina
    • 15 gr cacao neagra
    Jeleu de visine:
    • 400 gr visine congelate
    • 2 linguri zahar
    • 10 gr gelatina+3 linguri apa
    Mousse de visine:
    • 400 gr smantana de frisca
    • 2 linguri zahar pudra
    • 80 gr ciocolata alba
    • 200 gr jeleu de visine
    • 5 gr gelatina
    Sirop:
    • 75 ml apa
    • 1 lingura zahar
    • 2 lingurite zeama de lamaie
    Jeleul decor:
    • 150 gr visine
    • 150 ml apa
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingurita sirop de sfecla
    • 10 gr gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine:

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam gelatina in apa rece pentru catte minute intr-un castron. Punem castronul la bain marie si infierbantam gelatina. Dam  craticioara cu visinele jos de pe foc, adaugam gelatina.Omogenizam bine.Turnam 200 de grame din jeleu intr-o forma  de inima(mai mica decat cea in care vom coace blatul) tapetata cu folie alimentara.Racim jeleul la temperatura camerei, apoi dam forma la congelator. Jeleul ramas il blendam bine cu un blender de mana si il trecem prin sita. Il punem intr-o craticioara si punem peste el ciocolata alba rupta bucati. Omogenizam bine cat compozitia este calda si o lasam deoparte. Pentru blat mixam ouale intregi la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana se albesc si capata o consistenta groasa.Cernem faina amestecata cu cacaua si o incorporam usor cu o spatula. Turnam  compozitia intr-o forma de inima tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margine cu unt. Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se racoreasca putin in forma, apoi il scoatem pe un gratar pana se raceste complet. Pentru sirop fierbem 2-3 minute apa cu zaharul, apoi oprim focul si adaugam zeama de lamaie. Lasam siropul sa se raceasca. Pentru mousse batem smantana de frisca impreuna cu zaharul pudra cat sa se lege putin, fara a fi prea tare. Hidratam gelatina in 30 ml apa si o incalzim la bain marie. Incalzim la foc mic, amestecand continuu jeleul oprit in care am pus ciocolata. Adaugam si gelatina incalzita , omogenizam si lasam sa se racoreasca. Amestecam frisca batuta cu jeleul cu ciocolata. Montam tortul in forma in care am copt blatul. Tapetam cufolie alimentara, intinsa cat mai bine ca suprafata sa fie neteda. Asezam jeleul de visine pe care l-am scos din congelator in centru. Turnam tot  moussul de visine. Insiropam blatul si il asezam deasupra. Impingem usor cu mana blatul in mousse, astfel incat sa ajunga la acelasi nivel cu moussul. Dam forma la congelator pentru 1-2 ore. Pregatim jeleul pentru decor. Intr-o craticioara punem visinele, apa si zaharul si fierbem 5 minute pana visinele se inmoaie si isi lasa zeama. Hidratam gelatina in 60 ml apa rece, apoi punem castronul cu gelatina la bain-marie si o infierbantam. Dam craticioara jos si scurgem visinele printr-o sita, presandu-le usor. In lichid punem siropul de sfecla si gelatina hidratata.Lasam sa se raceasca, dar avem grija sa nu se intareasca. Scoatem tortul din congelator si il asezam pe un  gratar cu picioare Asezam gratarul intr-o tava care sa depaseasca dimensiunea gratarului si turnam incet jeleul deasupra.   Mutam tortul pe un platou de servire si il dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

TIPS-URI

1

puteti pregati jeleul si blatul cu o zi inainte pentru a va usura munca

2

daca nu aveti nimic impotriva colorantilor puteti decora tortul cu tort-gellee rosu

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu doua creme