Desert Tort onomastic, cu nucă şi cafea

de Ancutsa in Torturi, 9 Sep 2018 | 3074 vizualizari

 

De când mă ştiu, ai mei mă serbează de Sf. Ioachim şi Ana, unii mă întreabă despre etimologia numelui, ai mei le explică faptul că numele meu îşi are originea tot de la Hannah şi că între Ana şi Anca le-a plăcut mai mult Anca. Până una, alta, eu am venit cu tortul. Este unul cu nucă, cremă de brânză şi cafea, ornat cu trandafiri. Iar până am apucat eu să scriu reţeta, s-a mâncat deja jumătate din tort :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 ouă
  • un vârf linguriţă sare
  • 4 linguri zahăr
  • un praf de copt
  • 7 linguri nucă
  • 3 linguri făină

Sirop:

  • apă 400 ml
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguriţe esenţă rom

Crema de cafea:

  • 250 g cremă mascarpone
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 400 ml frişcă lichidă
  • Un plic cafea solubilă

Decor:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • Câteva picături coloranţi alimentari roşu şi verde
  • fistic
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort onomastic, cu nucă şi cafea:

Blat: se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, apoi praful de copt, nuca şi făina. Am ales să torn compoziţia în două forme de copt pentru a obţine două blaturi suficient de înalte pentru a nu le mai tăia în foi. Se coace fiecare aprox 6 minute, la foc mediu, apoi încă 10 minute la foc mic.

Sirop: se prepară la foc mic siropul din apă şi zahăr, lăsând să fiarbă între 5 şi 10 minute, după care se ia de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.

Crema de cafea: se bate un pic cu mixerul la viteză mică, crema mascarpone, apoi se adaugă zahărul pudră, zahărul vanilat Bourbon, frişca lichidă şi cafeaua solubilă şi se mai amestecă până devine cremoasă şi consistentă, dar nu prea mult ca să nu devină vârtoasă.

Decor: după ce s-au răcit blatul şi siropul, se poate însiropa tortul. Se umple cu jumătate din cremă, apoi se îmbracă în crema rămasă.

Pentru trandafiri şi linii decorative, se amestecă în două ceşcuţe puţină frişcă lichidă bătută cu mixerul doar un pic, apoi se pun în fiecare ceaşcă câteva picături de colorant alimentar: roşu, respectiv verde, pe măsură ce se amestecă cu linguriţa, frişca devine tot mai consistentă. La final, se decorează cu boabe de fistic, care vor imita bobocii de floare.

 

În funcţie de cum porţionaţi tortul, obţineţi 12 porţii.

Timp de pregătire: aprox 2h

Timp de gătire: aprox 16min

 Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/tort-onomastic-cu-nuca-si-cafea.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort onomastic, cu nucă şi cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort