Desert tort Raffaello

de Lau in Torturi, 7 Mar 2018 | 6252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina (pline cu varf)
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri ulei
  • 50 g alune
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • 200 ml lapte condesat
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 20 g unt de cocos
  • Decor
  • nuca de cocos
  • bomboane Raffaello
  • 100 ml frisca
  • 100 ml smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, incorporam si uleiul in fir subtire ca la maioneza.

Adaugam praful de copt, faina, alunele si nuca de cocos (eu eram sa uit de ea si am adaugat dupa) amestecam cu o spatula amestecand cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Il lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il taiem in 3 felii.

Crema-intr-un bol topim ciocolata rupta bucatele cu frisca, lasam sa se raceasca bine.

Mixam smantana cu frisca racita pana ce capata o compozitie ferma, adaugam nuca de cocos, laptele condesat, untul de cocos si mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat(eu pun tot timpul foaia de deasupra) o insiropam (eu am insiropat cu lapte de cocos), adaugam 1/2 din crema-a 2 foaie -insiropam-crema ramasa-ultima foaie.

Eu am oprit putina crema si am imbracat tortul dupa care l-am dat la rece 30 min.

Mixam frisca impreuna cu smantana si imbracam tortul, oprim putina crema ca sa decoram deasupra.

Punem nuca de cocos pe laterale, sprintezi crema deasupra, adaugam cateva bomboane Raffaello si dam tortul la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi