Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras

de claudiaO in Torturi, 22 Noi 2018 | 3529 vizualizari

 

Tortuletul a fost facut pentru ziua gemenelor, in luna martie  -  sarbatorind 3 anisori minunati!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 cani faina
  • 1,5 cana zahar tos 
  • 150 ml lapte dulce 
  • 150 g unt topit 
  • 1 praf de copt 
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie/rom 
  • CREMA ganache ciocolata neagra 
  • 400 ml frisca 
  • 400 g ciocolata neagra 
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA 
  • 250 ml frisca lichida 
  • 300 g ciocolata alba 
  • 250 gr crema mascarpone
  • Pentru sirop am folosit un cacao cu lapte
  • Surpriza din tort - bombonele M&M colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras:

Pentru blat, incepem prin a freca ouale cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugam untul si laptele, esenta si coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma rotunda si o dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor - facem si testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este copt.

Lasam blatul la racit, apoi il taiem in 3.

Pentru crema neagra, punem la incalzit frisca, apoi adaugam ciocolata neagra tocata grosier. Tinem pe foc pana se topeste, fara a lasa sa fierba. Lasam amestecul la racit, apoi il mixam bine ca sa devina spumos.

Pentru crema alba, procedam la fel ca mai sus, iar cand s-a racit, adaugam crema mascarpone si mixam.

Pentru asamblare, dupa ce s-a racit blatul, insiropam usor si umplem alternativ cu cele doua creme.

Dupa ce am finalizat tortul, il imbracam in crema, apoi decupam mijlocul cu un pahar. Avem grija sa pastram un capacel. Umplem gaura din mijloc cu bombonele si punem capacelul deasupra lor.

Imbracam torul cui ciocolata topita, apoi ornam cu frisca colorata multicolor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de morcovi