Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

de simona72 in Torturi, 28 Mar 2019 | 3380 vizualizari

 

Blat pufos cu migdale, crema cu lapte de cocos si mascarpone, capsuni pentru aroma fructata si decor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua intregi+3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar brut Sano Vita
  • 30 gr migdale sano Vita
  • 3 linguri faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de migdale
  • 3 linguri ulei lichid de cocos Sano Vita
  • Pentru crema:
  • 1 conserva lapte de cocos 400 ml Sano Vita
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 150 gr mascarpone
  • 100 gr zahar alb
  • Pentru decor:
  • 100 gr fulgi de cocos
  • Capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni:

Pentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare pana se spumeaza si isi tripleaza volumul. Se adauga in timpul mixarii, in fir subtire uleiul de cocos. Se adauga esenta de migdale, faina alba, migdalele macinate foarte fin si praful de copt. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporarea ingredientelor, nu mai mult. Se pune aluatul intr-o tava de guguluf unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca blatul pana este caldut, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema: se pune laptele de cocos, zaharul si amidonul intr-o craticioara cu fund dublu. Se amesteca cu un tel tip para pana amidonul se desface. Se pune pe foc, se amesteca constant cu telul si se lasa pana crema incepe sa se ingroase si se aseamana cu o budinca. Se pune folie alimentara peste crema, se da la frigider sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit se scoate din frigider si se mixeaza. Se adauga mascarponele treptat si se mixeaza.

Se taie blatul racit in doua pe orizontala. Se pune prima bucata de blat la baza unui platou. Peste blat se pune un strat de crema, peste crema se pun felii de capsuni, alt strat de crema si cel de-al doilea blat. Se inbraca tortul intr-un strat subtire de crema si se presara fulgi de cocos. Se preseaza usor cu mana pentru a se lipii cat mai bine fulgii de cocos. Se decoreaza cu jumatati de capsuni. Se da tortul la rece pentru 2-3 ore. Se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Cars