Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 19 Iun 2016 | 3480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 catei de usturoi
  • 2 chili
  • ulei de rapita
  • 3 lingurite seminte de mustar negru
  • 1 lingurita seminte de cumin
  • 1 mana frunzulite de curry (pot fi eliminate complet sau inlocuite cu 1-2 frunze de dafin)
  • 2 cepe
  • 1 bucata de 5 cm ghimbir
  • 90 grame coriandru proaspat (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 600 grame dovleac
  • 500 grame linte rosie
  • 10 lingruri iaurt degresat
  • 4 lime
  • 8 oua mari
  • 16 chapati (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/chapati-lipii-indiene-77313.html)
  • 300 grame spanac proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry:

Se taie cateii de usturoi si chili felii. 

Se incalzesc 2 linguri ulei de rapita, intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga semintele de mustar, cele de cumin si frunzele de curry. Se lasa 1 minut, apoi se adauga usturoiul si chili. 

Se lasa pana devin aurii. Se scoate jumatate din cantitate pe o farfurie si se ia tigaia de pe foc. 

Se toaca ceapa, ghimbirul si tulpinile de coriandru marunt. 

Se taie dovleacul in cuburi de 2 cm. 

Se adauga in tagaia cu mixul de condimente si se soteaza 15 minute, la foc mediu, pana cand legumele s-au inmuiat. 

Se adauga lintea si 1,5 litri apa. Se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 35 de minute. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se adauga frunzele de coriandru, iaurtul, sare, piper si sucul de la 2 lime in vasul unui blender si se transforma in dressing. 

Se incalzeste restul de mix de condimente in putin ulei de rapita, intr-o tigaie la foc mediu spre mic si se adauga ouale. Se prejesc dupa preferinte. 

Se incalzesc chapati. 

Se imparte dhal in portii si  se serveste cu spanac stropit cu dressing, ouale prajite, felii de lime si chapati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume la cuptor