Diplomat cremos cu mandarine

de ela in Torturi, 15 Feb 2012 | 7747 vizualizari

 

eram datoare cu un tort pentru voi de ziua mea....va multumesc tuturor pentru urarile frumoase...apoi i-am promis la Miha ceva dulce pentru ca mi-a urat ,,la multi ani'' in toate locurile posibile :)))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2000 gr biscuiti petit beurre
  • 150 gr unt
  • 1 lingura cacaoa
  • 1 fiola esenta vanilie
  • CREMA:
  • 1 kg branza cremoasa de la dr Oetker
  • 250 gr crema mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 3 plicuri gelatina vegetala(dr Oetker)
  • 200 gr zahar pudra cu gust de vanilie de la dr Oetker
  • 2 compoturi mandarine (cutii mici)
  • gem de caise pentru ornat
  • 1 plic intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cremos cu mandarine:

Scoatem mandarinele din compot si le punem la scurs intr-o sita.Le taiem cubulete.

Punem biscuitii in robotul de bucatarie si ii maruntim bine.Untul il punem la topit intr-o craticioara si cand este topit,adaugam cacaoa si esenta de vanilie si amestecam bine.Punem sosul peste biscuitii macinati si omogenizam bine.Punem intr-o forma de tort de 28cm si dam la frigider pana pregatim crema si gelatina.

Gelatina o punem intr-o craticioara peste care turnam zeama de compot si apa pana la 500ml,amestecam bine si punem la foc mic pana da in primul clocot,apoi oprim si lasam sa se raceasca putin.

Frisca o mixam cu intaritorul de frisca si zaharul pudra,adaugam crema de branza si crema mascarpone si omogenizam bine cu o lingura de lemn.Adaugam si gelatina si esenta de vanilie si amestecam usor.Crema o punem peste blatul de biscuiti,nivelam bine si dam la frigider cateva ore pana se intareste crema.Scoatem cu grija inelul formei si ornam dupa preferinte.Eu am ornat cu un gem de caise mai subtire,delicios....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cremos cu mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (36)

ela 1

24.02.2012, 22:15

Ica,a fost delicios

Teo 1

24.02.2012, 22:26

vaiii, bun a mai fost !

ela 1

24.02.2012, 22:43

Teo....te pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu ciocolata si mure