Dor de duca - Tort "Altfel"

de klausenburger_adica Lacrima in Torturi, 2 Sep 2009 | 6116 vizualizari

 

"Vreme trece, vreme vine(...)
Multe trec pe dinainte,
In auz ne suna multe,
Cine tine toate minte
Si ar sta sa le asculte?...
Tu asaza-te deoparte,
Regasindu-te pe tine,
Când cu zgomote desarte
Vreme trece, vreme vine"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 1 pachet de crema instant de cacao Dr. Oetker
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri de nuca macinata
  • un praf de copt
  • un plic de zahar vanilat Bourbon
  • 1 cuisoara zdrobita
  • Pentru crema
  • 1 litru de frisca vegetala
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 300 gr bucati de ananas proaspat
  • 1 plic gelatina alimentara
  • Pentru decor
  • un plic de gelatina
  • 100 ml apa
  • 150 ml pulpa de kiwi zdrobita
  • un ciorchine de struguri
  • 100 gr ciocolata
  • cateva fructe de physallis
  • Pentru insiropat:
  • sampanie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dor de duca - Tort "Altfel":

1. Pentru blat: bateti albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul; adaugati galbenusurile, praful de copt, zaharul vanilat, cuisoara zdrobita, amestecati fin; adaugati la sarsit praful de crema instant si nuca macinata; dati la copt in cuptorul dinainte incins pentru aproximativ 30 minute, sau in functie de cum va functioneaza cuptorul, dar nu deschideti usa acestuia mai repede de 20 minute;

2. pentru crema: puneti pe bain-marie cele trei galbenusuri cu laptele si zaharul si fierbeti pana crema scade si devine ca o smantana mai consistenta; dupa ce s-a racit adaugati gelatina inmuiata initial in apa rece si apoi lichefiata in bain-marie, adaugati cele 3 albusuri batute spuma si 800 ml de frisca batuta spuma; adaugati la sfarsit si bucatile de ananas proaspat;

3. pe platoul pe care veti duce tortul la masa puneti o foaie de blat, stropiti cu sampania, adaugati crema si acoperiti cu cealalta foaie de de blat pe care o stropiti cu sampanie; lasati tortul la frigider minim 2 ore, sau peste noapte;

4. pentru decor: inmuiati gelatina cu 100 ml apa rece si dupa ce s-a facut, adaugati-o la bain-marie pentru a redeveni lichida; intre timp, zdrobiti in blender pulpa de kiwi si caramelizati-o cu o lingura de zahar pana cristalele de zahar se topesc; adaugati gelatina si intindeti pe tort, cu grija sa nu cada pe margini; acoperiti cu restul de 200 de ml de frisca batuta si decorati cu fructe trase in ciocolata, cu forme de ciocolata, sau dupa imaginatia de moment.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dor de duca - Tort "Altfel"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bunica 1

03.09.2009, 16:04

Bun, bun !Arata a fi foarte fin si nu este nici greu de facut. Daca mai postezi asa bunatati s-ar putea sa dau o fuga pana la Cluj.

klausenburger_adica Lacrima 1

03.09.2009, 22:36

Buni, esti binevenita oricand la Cluj; si daca stiu din timp.....te astept cu ceva special conceput pentru matale

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura