Dorada la cuptor

de cristeena20 in Peste, 24 Apr 2020 | 6038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada mai mici
  • 2 cepe
  • dafin
  • 3 rosii (proaspete sau din conserva)
  • sare, piper alb, suc de lamaie, ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am presarat cu sare, piper alb, ulei de masline si suc de lamaie proaspat. Am acoperit tava cu folie si am dat la frigider pana am pregatit sosul de rosii.

Ceapa am taiat-o solzisori si am pus-o la calit intr-o cratita cu ulei de masline, dafin si usturoi tocat. Cand s-a inmuiat putin, adaugam sare, piper alb si rosiile taiate felii si ele. Amestecam si aduagam sucul de rosii si pasta de rosii. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam vin alb. Lsam sa se evapore din vin si stingem aragazul.

In tava cu pesti turnam sosul de rosii deasupra peste ei si dam la cuptorul incins in prealabil

Se lasa sa se faca pana sunt rumeniti deasupra, cam 25 minute. 

Eu am curatat cartofi, i-am fiert pe jumate si apoi i-am pus in tava, alaturi de peste. Au iesit tare buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]