Se iau 2 pesti Dorada Regala proaspeti, se curata de aripioare, sira de oase si se indeparteaaza coada si capul obtinand 4 fileuri frumoase fara oase.
Este un peste cu carne alba delicioasa.
Se face o marinata din 5 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper.Tot aici vom adauga zeama obtinuta de la o radacina mica de ghimbir, care se rade pe razatoarea mica si apoi se strecoara prin strecuratoarea de ceai.
Ghimbirul are un miros foarte placut fiind indicat mai ales gravidelor pentru ca indeparteaza greata. Este asemanator citricelor, iar gustul e aromat usor picant. Se tin fileurile de Dorada in aceasta marinata o jumatate de ora.
Intre timp luam o jumatate de radacina potrivita de telina si un morcov , le curatam de coaja si taiem bastonase lungi si cat mai egale.Punem apa cu un praf de condiment de legume Secretul gustului in tigaia Doubletta si deasupra capacul sita si adaugam bastonasele, iar apoi capacul de sticla. Daca nu aveti acest sistem de tigai puteti folosi o oala obisnuita cu apa si deasupra ei puneti sita de strecurat pastele care o are toata lumea in casa si acolo puneti bastonasele de telina si morcov sa se inmoaie la aburi.In timp ce stau legumele la aburi mai facem un amestec din 4 linguri de pesmet si 3 de parmezan si un praf de mix legume Secretul gustului intens savor.
Se dau fileurile prin acest amestec pe ambele parti.Se incinge a doua tigaia Doubletta si se unge cu un cubulet mic de unt.Se pun fileurile in tigaie si se da focul mic.Se lasa sa se rumeneasca si se intoarce pe ambele parti.Se serveste caldut, alaturi de bastonasele de morcov si telina si frunze de salata verde.Este o mancare sanatoasa, aspectuoasa si foarte gustoasa.
Daca va place mamaliga (familei mele ii place mult) puteti face si o mamaliguta din 1 l lapte, 1 cub de unt si o lingurita de sarepuse la fiert si din o punga mica de malai adaugata treptat.Se lasa sa se raceasca putin si se umezesc palmele, se modeleaza gogoloaie ce se umplu cu branza si se formeaza niste ratuste.Drept cioculete puteti folosi varfuri de la bastonasele de morcov facut la aburi si ochisori din rondele mici de tulpinita de telina verde.