Suntem in plin sezon de dovleac.
Va propun o reteta festiva, o garnitura ideala la o friptura, un peste sau la fructe de mare.
Eu am facut scoici St Jacques care la fel sunt de sezon in aceasta perioada.
Nu puneti parmezan si aveti o reteta buna de post.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/dovleac-gratinat-cu-alune-si-parmezan.html
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Taiati dovleacul felii si curatati-l de coaja.
Puneti deaupra lui sare, piper si boia de ardei.
Prajiti feliile de dovleac in untul cald cu ceapa si usturoiul timp de 3 minute pe fiecare parte.
Puneti-le cu supa intr-o tava la cuptor .
Gatiti 10-15 minute. Intoarceti feliile , presarati deasupra amestecul alune-parmezan .
Dati-le din nou la cuptor timp de 15 minute la 220 °C .
Este gata, puteti servi ! Serviti 1-2 felii in functie de felul servit.
Original si bun !