Dovlecei la gratar

de katty in Mancaruri de legume, 13 Iun 2020 | 9006 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun si mai usor de facut intr-o zi de vara decat o portie de dovlecei la gratar? Ii feliem, ii presaram cu sare, apoi, dupa ce s-au scurs ii prajim la gratar.
Ii servim cu usturoi si putin ulei de masline,cu  sos tzatziki,  cu branza si rosii ori cu ce mai dorim noi.  

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cat mai tineri
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la gratar:

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliem fie pe lungime, fie in rondele. Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora.

Dupa ce s-au scurs ii punem pe rand pe gratarul incins, pe ambele parti pana se inmoaie. Avem grija sa nu ii uscam de tot, ci doar sa se inmoaie si sa se rumeneasca usor. Scoatem dovleceii intr-un vas.

Pisam usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline. Turnam peste dovlecei si amestecam usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]