Dovlecei picanti la borcan

de Ksenya in Conserve, 8 Aug 2015 | 5139 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte apreciata. De fiecare data cand o am pe masa se termina prima.Mi-am gasit un pic de timp si iata ca am facut-o si anul acesta.V-o impart cu placere :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de dovlecei curatati
  • 2 morcovi potriviti
  • 10-12 catei de usturoi mai mari
  • 270 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri zahar
  • 0,5 pahar ulei
  • 2 linguri otet 9%
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei picanti la borcan:

Curatam dovleceii  de coaja si eventual dupa caz  de samburi,taiem in fasii orizontal  apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin razatoarea mare. Punem o oala  incapatoare pe foc, adaugam apa, sarea, zaharul, uleiul si otetul. Cand incepe sa fiarba lichidul adaugam dovleceii amestecam, micsoram flacara  la foc moderat, acoperim si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam usturoiul si morcovul si mai lasam 5 minute amestecand din cand in cand.Umplem borcanele, care in prealabil au fost spalate si sterilizate indefirent de mod.Inchidem cu capac si sterilizam 7 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

la cantitatea de mai sus ies 2 borcane de 780 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei picanti la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (13)

Gicuta 1

11.08.2015, 09:39

Interesant!

Ksenya 1

11.08.2015, 09:46

Motan,

Ksenya 1

11.08.2015, 09:47

Gicuta,curaj...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conserva de peste in ulei