Astăzi vă prezentăm o bunătate de dovlecei umpluți cu diverse brânzeturi, garnisiți cu nucă și parmezan și gratinați la cuptor. Sunt foarte gustoși și ușor de făcut și merită să încerci și tu combinația. Pentru acești Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă, am folosit următoarele ingrediente: dovlecel, gorgonzola, brânză brie, nucă și parmezan.
Cum se prepara acesti Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Taie dovlecelul în jumătăți, pe lung și îndepărtează miezul și semințele. Așază jumătățile în tava de copt și pune un praf de sare, piper și puțin ulei de măsline. Toacă mărunt miezul rezultat.
Umple fiecare jumătate cu un strat de gorgonzola, un strat de miez de dovlecel, apoi așază deasupra câteva felii de brânză brie.
Rade parmezanul și amestecă-l cu nuca măcinată. Presară din acest amestec peste dovlecel.
Coace preparatul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 15-20 de minute sau până se gratinează frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă preparatul puțin la temperat.
Servește dovlecelul umplut cald, alături de o salată sau un sos preferat. Este foarte gustoasă combinația și sigur te va cuceri prin gust și textură.