Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2010 | 10536 vizualizari

 

by Nadina.................un deliciu Nadina.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 linguri cus-cus
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 50 g cascaval
  • unt cat o nuca
  • ulei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii:

Se spala dovlecelul, se taie in doua pe lungime si apoi cu ajutorul unei lingurite se scobeste.Condimentam cu sare si punem cele doua jumatati intr-un vas cu apa si lasam sa dea in cateva clocote pana cand dovlecelul incepe sa se inmoaie putin( nu trebuie lasat decat 3-5 min.)dupa care scoatem cu ajutorul unei palete si lasam la scurs.Intr-o tigaie sotam ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si miezul de la dovlecel.

Separat ,intr-un vas punem putina apa cu sare la fiert.Cand da in clocot tragem de pe foc si punem cus-cus-ul si untul.Amestecam bine si lasam acopertit circa 10 min. dupa care adaugam amestecul pe care l-am sotat , condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam.Lasam putin sa se racoreasca si intre timp intr-o tigaie cu putin ulei sotam rosia decojita si data prin razatoare.

Punem intr-un vas jumatatile de dovlecel, le umplem cu compozitia de cus-cus peste care adaugam 1-2 linguri sos de rosii si apoi presaram cascaval din belsug.Sosul de rosii care ramane il turnam in tava si apoi dam la cuptor si tinem pana cand cascavalul se topeste si se rumeneste frumos.

Un deliciu..........pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (34)

Bucataras Medi 1

18.10.2010, 18:02

Epu..............................multumesc...............

lilik 1

18.10.2010, 19:42

ce frumosi ti-au iesit

Bucataras Medi 1

18.10.2010, 20:06

si ce buni au fost lilik................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete de rosii cu busuioc proaspat