Dovlecei umpluti la cuptor

de laura_n in Pui, 28 Mai 2012 | 7130 vizualizari

 

Va propun o reteta delicioasa de dovlecei umpluti. Este ceva diferit de clasicul dovlecel umplut si fiert.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei mai "grasuti"
  • 500 g carne tocata de pui/ curcan/ vita
  • 1 ou
  • 1 leg. patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 praf sare
  • 1 cutiuta 200 ml smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti la cuptor:

Dovleceii se taie pe verticala in doua jumatati, se scobesc, iar miezul se taie si el in bucatele.

Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie cubulete, morcovul si telina se dau pe razatoare.

Intr-o tigaie se caleste ceapa, apoi se adauga si restul de legume, si la sfarsit se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si se lasa la calit pana se rumeneste putin carnea. Cine doreste, poate adauga si ciuperci la acest amestec.

Jumatatile de dovlecel se umplu cu acest amestec, deasupra punem niste smantana (eventual batuta cu ou), niste patrunjel tocat si dam la cuptor cam 20 min.

Se servesc calzi ! Sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (14)

mena29 1

29.05.2012, 19:45

Sim0na 1

29.05.2012, 20:37

Bya Ralu 1

05.06.2012, 19:58

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]