Dovlecel la borcan

de Andra_Constantinescu in Conserve, 15 Iul 2015 | 5751 vizualizari

 

Va aduc o reteta foarte buna pentru conservarea dovlecelului, care merge si la teci (pastai de fasole, cum se zice prin alte parti). Garantez ca tine peste iarna. Se poate folosi atat la ciorba cat si la mancare. O sa va dau reteta pentru o portie, din care ies 6 borcane de 800 g, dar voi faceti cat vreti sau cat aveti. Eu am facut mai multe portii pentru ca am avut dovlecel din gradina de la bunici.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg dovlecel curatat de seminte si de coaja;
  • 1,5 kg rosii;
  • 250 ml ulei;
  • 3 linguri sare grunjoasa.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel la borcan:

Se pune dovlecelul curatat de seminte si de coaja intr-un tuci, apoi se adauga uleiul.

Rosiile se spala, se taie in sferturi (li se indeparteaza cotorul) si se dau prin robotul de bucatarie. Se pun peste dovlecel. Se adauga sarea, se amesteca putin, apoi se da drumul la foc. Se fierbe totul pana cand dovlecelul se inmoaie, cat sa fie bun de mancat. Se pune compozitia fierbinte in borcane de 800 g si se capacesc bine. Apoi borcanele se fierb intr-o cratita cu apa calda, in care se aseaza un prosop, timp de 30-40 de minute. Se lasa la racit in cratita pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Optional, pentru gust, puteti adauga si 2-3 ardei grasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastai la borcan pentru iarna