Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete

de T I M E A in Mancaruri de legume, 14 Iul 2015 | 3400 vizualizari

 

Reteta mea este cat se poate de simpla dar merita mentionata pentru ca e o varianta gustoasa de a manca dovlecelul la gratar.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel potrivit
  • 1 lingura de unt
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 castravete mic
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete:

Spalam dovlecelul, il curatam si il feliem de-a lungul in felii de aprox. 5 min.

Saram si piperam feliile si le punem intr-o tigaie grill incinsa in care am picurat ulei de masline (eu am folosit ulei de masline aromat si picant).

Intoarcem feliile de dovlecel si pe cealalta parta si lasam cateva minute.

Pentru sos:

Punem pe foc un vas in care topim untul, adaugam ceapa tocata marunt si o calim 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si amestecam. Apoi adaugam castravetele tocat marunt, patrunjelul tocat, sare si piperul si amestecam din nou.

Servim dovlecelul la gratar cu acest sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa si ciuperci