Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete

de T I M E A in Mancaruri de legume, 14 Iul 2015 | 3838 vizualizari

 

Reteta mea este cat se poate de simpla dar merita mentionata pentru ca e o varianta gustoasa de a manca dovlecelul la gratar.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel potrivit
  • 1 lingura de unt
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 castravete mic
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete:

Spalam dovlecelul, il curatam si il feliem de-a lungul in felii de aprox. 5 min.

Saram si piperam feliile si le punem intr-o tigaie grill incinsa in care am picurat ulei de masline (eu am folosit ulei de masline aromat si picant).

Intoarcem feliile de dovlecel si pe cealalta parta si lasam cateva minute.

Pentru sos:

Punem pe foc un vas in care topim untul, adaugam ceapa tocata marunt si o calim 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si amestecam. Apoi adaugam castravetele tocat marunt, patrunjelul tocat, sare si piperul si amestecam din nou.

Servim dovlecelul la gratar cu acest sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus