Drob cu maruntaie de vitel si pui

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2021 | 2562 vizualizari

 

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • 750 g organe vitel ( plaman si rinichi )
  • 500 g ficat pui
  • 500 g ceapa verde
  • 300 g usturoi verde
  • 200 g marar si patrunjel
  • 100 ml ulei
  • 6 albusuri
  • 2 oua
  • 1 lingura plina cu delikat home made
  • sare
  • piper
  • 5 oua fierte
  • Crusta
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 2 linguri faina
  • un pic de lapte daca e prea gros amestecul
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob cu maruntaie de vitel si pui:

Mai intai am pus maruntaiele la fiert. Dupa ce au fiert l-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete mici.Apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat marunt. La fel am procedat cu verdeata. Am pus la incins uleiul, am pus ceapa, usturoiul si delikatul si le-am calit bine, la final am adaugat verdeata si am mai lasat cca 5-6 min sa se caleasca.

Intr-un castron am pus maruntaiele taiate marunt, am adaugat amestecul calit, am omogenizat  si potrivit de sare si piper. Am adaugat albusurile si cele 2 oua si le-am incorporat bine. Am asezat compozitia in doua tavite, una tapetata cu hartie de copt si alta de aluminiu. Am pus prima data un strat  de compozitia, am asezat ouale fierte si am acoperit cu alt strat de compozitie. Pentru crusta am amestecat ouale cu sarea, faina si laptele daca este nevoie. Am turnat amestecul pentru crusta peste compozitia de drob. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava la cuptor ( cealalta tava am bagat-o la congelator si o coc alta data, iar am facut prea mult), am lasat focul mediu si am copt cca 1 ora si 30 min. Am scos tava din cuptor , am lasat sa se raceasca bine, apoi am scos drobul pe un platou.

TIPS-URI

1

maruntaiele se fierb separat, ficatul de pui separat de maruntaiele de vitel

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu maruntaie de vitel si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii