Drob de ied cu cabanos

de Rocsi in Oaie, 20 Iun 2013 | 5437 vizualizari

 

Este un drob aspectos, gustos si daca nu va place iedul puteti pregati din orice alt animal. Este foarte potrivit pentru un platou cu gustari sau o masa festiva. Sper sa va fie pe plac :)

 

INGREDIENTE

  • organele de la un ied
  • 650 gr carne tocata de porc
  • 3 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 2 fire cabanos
  • 3 fasii gogosar rosu in otet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de ied cu cabanos:

Organele de ied le spalam bine sub jetul de apa, apoi le punem intr-o oala cu apa la fiert.
Dupa ce s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam la racorit.
Limba trebuie curata de pielita ce o are cat este inca calda.
Toate organele le trecem prin masina de tocat.
Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Intr-un bol punem organele tocate, carnea tocata de porc, ceapa si verdeata.
Condimentam cu sare, piper si cimbru.
La final incorporam ouale, grisul si amestecam bine sa obtinem o compozitie omogena.


Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, punem jumatate din compozitia de carne, asezam firele de cabanos paralel si peste restul de compozitie.
O nivelam frumos iar deasupra asezam fasiile de gogosar.

Introducem drobul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si il lasam la copt circa o ora.
Il scoatem cand este gata, il lasam la racorit si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ied cu cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob