Drob de miel in aluat

de katty in Oaie, 26 Mai 2021 | 5330 vizualizari

 

Retete pascale
Anul acesta  am pregatit drobul intr-un aluat pregatit din faina, oua si unt care a iesit delicios.
  

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 3 oua
    • 80 gr unt
    • 220-250 gr faina
    • sare
    Umplutura:
    • organele de la un miel(plaman, ficat, inima, rinichi)
    • 2 legaturi ceapa verde
    • 2 legaturi marar
    • 1 legatura patrunjel
    • 5 oua+1 ptr uns
    • sare
    • piper negru macinat
    • 1 felie de paine inmuiata in apa sau lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel in aluat:

Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de tocat carne cu gauri mai mari impreuna cu ceapa verde. Daca doriti, puteti sa le tocati  la cutit marunt.

Taiem marunt mararul si patrunjelul spalate  si le amestecam cu organele tocate, felia de paine inmuiata in apa sau lapte stoarsa bine, ouale intregi, sare si piper.

  Pentru aluat amestecam bine untul la temperatura camerei, sare, ouale si faina pana obtinem un aluat elastic, nelipicios. Pe un blat infainat intindem aluatul sub forma de dreptunghi cat mai mare, astfel incat sa putem inveli cu el drobul. Asezam o hartie de copt in tava in care vom coace drobul. Intindem aluatul, apoi punem umplutura. Aducem aluatul peste umplutura. Daca dorim putem face diverse forme pe care sa le asezam deasupra. Sigilam bine aluatul, astfel incat sa nu se reverse umplutura si ungem cu un ou batut cu o lingura de apa sau lapte.

Dam forma la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos. Daca dorim, putem aseza la mijlocul compozitiei oua fierte in lungul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]