Drojdie facuta in casa

de Mitinita in Piine, 4 Apr 2020 | 3421 vizualizari

 

Drojdie facuta in casa este o metoda prin care putem avea mereu drojdie.
Am vazut ideea pe un grup culinar si am pus-o in aplicare.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr faina
  • 100 ml apa
  • 2 gr drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drojdie facuta in casa:

Apa trebuie sa fie calduta.

Amestecam faina, apa si drojdia intr-un bol.

Luam compozitia si o punem intr-un borcan sau intr-un recipient de plastic.

Lasam deoparte pana creste si isi dubleaza cantitatea.

 Cum folosim drojdia facuta in casa:

Folosim ca si dublul cantitatii de drojdie din comert. Pentru 25 de grame de drojdie proaspata sau 7 grame de drojdie uscata, folosim 50 gr de starter de drojdie.

 Cum intretinem drojdia:

De fiecare data cand scoatem o bucata de starter, acesta trebuie inlocuit. Deci, daca ati folosit 50 gr de starter, amestecati 25 gr apa si 25 gr faina si adaugati la starter.
Se pastreaza in frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drojdie facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Rocsi 1

04.04.2020, 21:18

Este o idee foarte buna! Insa eu sper sa gasim drojdie, sa nu avem lipsa pana la toamna!

Gherca Daniela 1

05.04.2020, 09:08

faina idee!

dantes 1

08.04.2020, 10:23

O idee utila!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi unguresti